Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Győr választott – Dézsi Csaba András: Mindenki polgármestere leszek

Szerző: | 2020. január 26., 19:57 | Belföld

Dézsi Csaba András (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvan a hivatalos végeredmény, Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a győri időközi polgármester-választást. A győri szívcentrum osztályvezető főorvosa 56,14 százalékot ért el, ami 23 932 szavazatot jelent. Ellenfele, az összes ellenzéki párt által támogatott, egyébként az MSZP-s Pollreisz Balázs 39,05 százalékon végzett, ez 16 646 voks.

HIRDETÉS - AIP

Dézsi Csaba András az esti órákban megköszönte a győri polgárok bizalmát. Szavai szerint eldőlt az, hogy a város tovább fejlődik-e vagy pedig elindul egy leejtőn. Felelős döntésnek nevezte, ahogy a városban élők szavaztak, mert – mint mondta – nem pártszimpátia alapján döntöttek, hanem gondoltak a jövőre. – A munkára szavaztak – mondta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A politikus úgy fogalmazott Borkai Zsolt szexbotrányára utalva, hogy kaptak egy pofont a sorstól az elmúlt időszakban, de a mai nappal ezt a traumát kiheverték. – A Borkai-korszak után szeretnék egy olyan Dézsi-korszakot megnyitni, amely arról szól, hogy Győr olyan mint egy virágoskert. Vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni és újabb palántákat kell elültetni ahhoz, hogy ez a virágoskert még jobban virágozhasson – fogalmazott.

Az új polgármester nyitott városházát szeretne, ennek lényege, hogy megkérdezik a városiakat arról, hogyan képzelik el Győr jövőjét. Munkájában – mint mondta – számíthat a 15 fős Fidesz-frakcióra, amely kétharmados többséget jelent a város közgyűlésében. De számít a közgyűlésben azokra is, akik ellene indultak el a választáson, ugyanis konstruktív, vitákon és konszenzusokon alapuló döntéshozatalt tervez.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy egységesek legyenek Győrben és egységesen tudják képviselni érdekeiket a kormány felé. Erre pedig lehetőségük is van, hiszen a térség országgyűlési képviselői is fideszesek.

Korábban Pollreisz Balázs – többek között – azt mondta a Magyar Hangnak, hogy úgy tűnik, hogy a győriek a hamis békét választották, nem pedig a szembenézést. Arról is beszélt, hogy a rá adott voksok őt kötelezik, így a győriek lelkiismerete lesz továbbra is a közgyűlésben.

Percről percre tudósításunkat is elolvashatja!

21:16: 100 százalékos a feldolgozottság. Dézsi Csaba András 23 932 voksot, míg Pollreisz Balázs 16 646 szavazatot kapott.

20:30: Már a Fidesz is bejelentette, hogy ők nyertek. – Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz jelöltjét választották polgármesternek Győrben! – olvasható a Facebook-oldalukon.

20:29: A feldolgozottság már 84 százalékos, az arány pedig érdemben nem változik: Dézsi Csaba András 56, Pollreisz Balázs 39 százalékon áll.

20:24:Mindenki polgármestere leszek – ezt a fideszes Dézsi Csaba András mondta a Magyar Hangnak. Habár a feldolgozottsági adatok még nem véglegesek, az eredmény már jól látszik, vagyis a kormánypárti jelölt tudott nyerni. Azt is mondta, hogy a győri polgárok megértették az üzenetét. Úgy akarja építeni a várost, hogy abban mindenki boldog lehessen.

Security Check Required

20:20: – Úgy tűnik, a győriek a hamis békét választották, nem pedig a szembenézést – ezt mondta lapunknak az eddigi eredmények ismeretében Pollreisz Balázs. Az ellenzék jelöltje ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a választók akaratát tiszteletben kell tartani. Arról is beszélt, hogy a rá adott voksok őt kötelezik, így a győriek lelkiismerete lesz továbbra is a közgyűlésben.

20:15: Már 66 százalék felett a feldolgozottság, de nincs érdemi változás a számokban: a fideszes jelölt 56, az ellenzéki 39 százalékon áll.

20:06: A voksok 51 százaléka, vagyis több mint felének feldolgozása után az arány nem változott: Dézsi Csaba András 56, Pollreisz Balázs 39 százalékon áll.

20:00: A szavazatok 38 százalékos feldolgozottságánál is a kormánypárti jelölt vezet: Dézsi Csaba András 56, Pollreisz Balázs 39 százalékon áll.

19:55: Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje vezet a győri időközi polgármester választáson a szavazatok 28 százalékának feldolgozottságakor. A helyi szívcentrum osztályvezető főorvosa 55 százalékon áll, míg ellenfele, az összes ellenzéki párt által támogatott, egyébként az MSZP-s Pollreisz Balázs 39 százalékon.

Győrben azért kell új választást tartani, mert szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt október 13-án ugyan ismét elnyerte a városvezetői posztot, később azonban lemondott a tisztségről. Összesen több mint 101 ezer járulhatott volna az urnákhoz, a legutolsóként nyilvánosságra hozott – urnazárás előtt fél órával mért számok – szerint a választásra jogosultak 41,24 százaléka adta le a voksát.

Dézsi Csaba András korábban azt mondta lapunknak a Borkai Zsolt jachtos videója kapcsán kirajzolódott furcsa kapcsolati hálóról, hogy annak pillanatok alatt el lehet ollózni a szálait. Elmondása szerint már korábban is jelezte nemtetszését, amikor pedig hangot adott a pártvezetés felé, hogy bizonyos dolgok rossz irányba mennek, akkor „kifejezetten megfagyott a levegő”. 

Pollreisz Balázs pedig konkrétan „Borkai-bárók”-ként emlékezett meg az előző városvezetés kulcsfiguráiról, akiktől meg is szabadítaná a városházát. Megválasztása esetén – mint ígérte korábban – a Transparency International szakmai irányításával átvilágítaná a város összes szerződését, aztán a hazai és nemzetközi fórumokon is megtenné a jogi lépéseket, ha szükségesek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Borkai Zsolt, Dézsi Csaba András, Győr, időközi választás, polgármester-választás, Pollreisz Balázs


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest