Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Debrecen, 2015. július 5. Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke beszél a párt demonstrációján a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásának közelében 2015. július 5-én (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felszólította a Jobbik a korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát – Jakab Péter, a párt új elnöke erről beszélt a Magyar Hangnak és elmondta döntésüket az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is.

A pártvezető lapunknak felidézte, hogy a most leköszönő elnökség eddig megadta Kulcsár Gergely számára azt a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben. – Ők ezt tolerálták, az általam vezetett elnökség azonban nem tolerálja – fogalmazott, hozzátéve, hogy az új vezetés már az első ülésén eldöntötte, hogy a mandátuma visszaadására szólítják fel a politikust. Kulcsár Gergely ugyanis jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja. Habár korábban úgy volt, hogy Debrecenben a Jobbik, a Momentum és az LMP közös képviselőjelöltjeként indulna a tavalyi önkormányzati választáson, a hír nyilvánosságra kerülése utáni felháborodás hatására bejelentette a visszalépését.

– A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele – mondta Jakab Péter, egyfajta szimbolikus lépésnek nevezve a mostani döntést, amely „világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”. Hangsúlyozta azt is, hogy az általa hangoztatott érdemelvű párt lényege, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.

Megvan a Jobbik új vezetése | Magyar Hang

Arra a kérdésre, hogy vajon Kulcsár Gergely komolyan veszi-e ezt a felszólítást, Jakab Péter az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy ez már a Jobbikról szól.

Kulcsár Gergely 2010 és 2018 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. 2015-ben került elő róla egy fotó, amelynek tanúsága szerint néhány évvel korábban beleköpött a budapesti rakparton lévő, a holokauszt áldozatainak emléket állító cipőkbe. „Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!” − írta. Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke ezután arra kérte, hogy vigyen egy szál virágot az emlékműhöz – Kulcsár Gergely ezt meg is tette –, de különösebb retorzió nem érte, ugyanúgy maradt a párt és a frakció tagja.

Később a 444.hu nyilvánosságra hozott egy szintén évekkel korábbi levelet is, amelyben Kulcsár Gergely amiatt aggódik, hogy az Országgyűlésben meg kell emlékezniük a holokausztról. „...van rá esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?” – fogalmazott az írásban.