Simonkának valószínűleg nem lesz több közös fotója Orbán Viktorral

Simonkának valószínűleg nem lesz több közös fotója Orbán Viktorral

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szintén választókerületi elnök Simonka várbeli látogatásáról viszont azóta sincs hír, és Nehezen képzelhető el, hogy Orbán Viktor a közeljövőben közös képet szeretne a vádlottak padján ülő párttársával, Simonka Györggyel – erről írt a 24.hu annak kapcsán, hogy a közelmúltban a Fidesz választókerületi elnökei sorra jelentek meg a karmelita kolostorban a miniszterelnök színe előtt.

A lap forrásai szerint a Fidesz-frakció sem kapott tájékoztatást a pártvezetéstől, hogy mi lesz a 8,5 éves börtönbüntetés mellett 850 millió forintos vagyonelkobzással fenyegetett képviselő sorsa. Állítólag még a magas rangú fideszeseket is kihagyták az ilyen típusú információáramlásból. 

A kormánypártban azt valószínűsítik, hogy Simonka egyelőre pozícióban maradhat választókerületi elnökként és képviselőként is. – Nem vagyunk hülyék, semmi szükség arra, hogy időközi választást tartsanak – mondta a 24.hu egyik informátora.

Várhatóan tehát ugyanaz történik majd Simonkával, mint annak idején Mengyi Rolanddal: a büntetőeljárás ellenére egészen addig számítanak a szavazatára az Országgyűlésben, amíg lehet.

Mengyinek január közepén kellett börtönbe vonulnia, hogy megkezdje négyéves büntetését. A volt fideszes országgyűlési képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt ítélte el bíróság.

Simonka György mentelmi jogát a Fidesz szavazataival már 2018 októberében felfüggesztette a parlament, két hete pedig megkezdődött a bírósági eljárás is. A párt azonban most sem határolódott el a politikustól, és érezhetően azzal kalkulálnak, hogy ügyében a 2022-es választásig nem születik jogerős döntés, így most is csak kevéssel a választás előtt kell választókerületi elnököt (és így jelöltet) cserélni. A pártvezetésnek és a területi koordinátornak így még több mint egy éve van, hogy megtalálja a politikus utódját.