Íme, innen van Rogánnak 800 milliója!

Íme, innen van Rogánnak 800 milliója!

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 12-én (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fél ország keresi Rogán Antal vagyonának forrását. Hát mi ez, ha nem a megvalósult Nemzeti Együttműködés Rendszere (per kettő)? 809 millió forint. Nem rossz, nem rossz, de én kicsit csalódott vagyok. Ekkora összeget a letelepedési kötvény forgalmazásának első esztendejére tippeltem. Pfúj, a rohadt irigy újságírója, mi? 

Erről jut eszembe, hogy nekem olyan, de olyan gyönyörű emlékeim vannak a régi szép fideszes időkből. Mondjuk pont Rogánnal kapcsolatban csak kettő, mert túl fiatal ő az én pártmúltamhoz képest. Szóval az egyik, amikor augusztus 20-án pont belefutottunk az akkor még Cilikével kézen foga a Parlament felé rohanó Antalba, és mi, mezei Fidesz-talpasok megállapítottuk, hogy milyen jó nekik, mert onnan nézhetik a tűzijátékot. (Igen, igen, irigység, szánom-bánom!)

A másiknak már inkább van köze a vagyonhoz, mert volt szerencsém ott lenni a Fidelitas informatikai akármijének alakuló bigyóján, ahol Rogán Antal beszélt valamiről, de nem tudtam figyelni, mert egyrészt megijesztett, hogy rajtam kívül mindenki egy számmal nagyobb béna zakót visel (még bársony is volt köztük, basszus), amitől az összejövetelnek abszolút hallgatói önkormányzatos fílingje volt, és hát én attól mindig, mint ördög a szenteltvíztől, másrészt meg elhívtak sörözni, és számoltam a perceket, hogy végre szünet legyen, és léphessek. Ó, ez az állandó bohémkodás, hát így nem lehet rendes karriert csinálni, ugye. Ha akkor maradok a fenekemen csak két órát még, ki tudja, mi lehettem volna. Akár sikeres feltaláló. 

Na, de „mi lett volna ha”-val nem kezdünk történetet, úgyhogy Rogán Antalról csak annyit: kevesen gondolták, vagy talán senki se, hogy egyszer ő lesz a Fidesz titokzatos erős embere, akitől Orbánon kívül mindenki tart a pártban. Ez a milliárdosság (tudom, tudom, de megvan, pardon, meglesz az hamarosan) viszont a legkevésbé sem meglepő, jó reggelt kívánok, emlékszünk még az egymilliós aktatáskára?

Orbán lenullázódott, míg Gyurcsánynak 75 millióval nőtt az értékpapír-megtakarítása | Magyar Hang

Idén is leadták vagyonnyilatkozataikat a képviselők és közjogi méltóságok. Pillanatfelvételek 2019-ből.

És hogy honnan a vagyon? 

Hát belőlünk, népek. Belőletek, kedves honfitársaim. Mindenkiből, aki vagy nem akart, vagy nem tudott, vagy most is csak megvonja a vállát, vagy sőt, beleáll, és védeni kezdi Antalt, merthogy lehet utána csinálni. 

Rossz hírem van: nem lehet utána csinálni. Ilyen (ilyenek) csak egyszer képes(ek) előfordulni egy demokrácia történetében. És már ez is pont eggyel több az egészségesnél.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.