„Még ha el is hangoztak fenyegető, trágár szavak”

„Még ha el is hangoztak fenyegető, trágár szavak”

Az elhunyt férfi családja Csenyétén (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azért nem kell így bánni a cigányokkal! Hát egy 49 éves embernek el kellett menni?! – kiáltja felindultan Ilona, akinek férje halt meg nemrég Csenyétén. A Magyar Hang a helyszínen járt utána annak, mi történt, miért történt a borsodi faluban.

Bejárta a sajtót a hírt, hogy múlt pénteken este rosszul lett és meghalt egy ember az ország egyik legszegényebb falujának is tartott Borsod megyei Csenyétén. A polgármester a történtek után egy videóban beszélt arról, hogy a mentősök a falu határában várták a rendőrök megérkezését, ezért nem értek oda időben a beteghez. A felvételen egy pillanatra egy mentős is látható, és hallani, ahogy azt magyarázza a helyieknek, hogy nem mehetett be. Az ominózus videót a készítője azóta már eltávolította.

Fenyegetett mentők, egy halott férfi és egy térség, ahol mindenki áldozat | Magyar Hang

Az Országos Mentőszolgálat a történtek után azt közölte, hogy egy élettelenül fekvő férfiről kapták a bejelentést és két egységet is riasztottak, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítették a helyszínen tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. De azt is hozzátették, hogy a mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársaiknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértek. 

– De miért vernék meg őket? Még ha el is hangoztak fenyegető, trágár szavak, igaza volt a rokonságnak! Hát fél órát vártunk a mentőkre. Maga is ideges lenne, nem? Itt van két percre a mentőállomás! – közölte az áldozat egyik barátja.

Lapunk riportere a helyszínen járt. Találkozott az elhunyt férfi családtagjaival, elmesélték, ők hogyan élték meg azt az estét. Beszéltek arról is, hogy fenyegették-e valaha a mentőket, mik hangozhattak el korábban, amiért a település határánál tovább rendőrségi biztosítás nélkül nem mertek menni.

Halál Csenyétén: íme, a kis magyar apokalipszis | Magyar Hang

Megszólal cikkünkben a polgármester is, elmeséli, miért készítette, majd miért törölte a videóját, illetve választ ad arra, a történtek tükrében megbánta-e, hogy nyilvánosságra hozta a felvételt.

Riportunkból kiderül az is, milyen az élet Csenyétén, történt-e már korábban is hasonló eset. Azt is elolvashatják, hogy a busz bemegy-e a faluba, mit tesznek az iskolába járó gyerekek.

Riportunkat keresse a Magyar Hang január 31-én megjelenő 2020/5. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/5. számban? Itt megnézheti!