Két fiatalt lélegeztetni kellett, több utas összeesett a Budapest–Edinburgh járaton

Két fiatalt lélegeztetni kellett, több utas összeesett a Budapest–Edinburgh járaton

Képünk illusztráció - Ryanair repülőgép (Fotó: a Ryanair Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több utas is összeesett, két fiatalt pedig mesterségesen kellett lélegeztetni a Ryanair Budapestről Edinburghba tartó járatán – írta a Hvg.hu a The Scottish Sun című lapra hivatkozva.

Az egyik utas, Shaun Pinkerton számolt be a történtekről. Elmondta, barátaival együtt néhány napra érkezett a magyar fővárosba, majd január 31-én este mentek haza a Ferihegyről induló fapados járattal.

A 27 éves férfi szerint a beszállásnál megszólalt ugyan a tűzjelző, de az indulásnál már nem volt semmi probléma. Egy órája lehettek a levegőben, amikor egyik pillanatról a másikra elájult egy 17 éves lány, akit újra kellett éleszteni.

Hirtelen egy második utas is összeesett, majd én is rosszul lettem, és még egy negyedik. Mindenki pánikba esett, fogalmunk sem volt, hogy mi történik – mesélte a férfi.

Rémálom a repülőgépen: füstben fuldokoltak az utasok | Magyar Hang

Shaun oxigénmaszkot kapott, majd sokkos állapotba került. A rosszullétek ráadásul nem korlátozódtak a repülő valamelyik területére, az érintett utasok szétszóródva ültek a kabinban. A légiutas-kísérők oxigénpalackokat szedtek elő, a sorok között pedig mesterségesen lélegeztették az utasokat.

Pokoli járat volt, soha többé nem akarok repülőre ülni. Valami nagy baj volt azzal a járattal, nem volt rajta elég oxigén – mondta a férfi, aki egyébként rendszeresen utazik. Azt sem értette, miért nem szakították meg az utat.

A Ryanair hivatalosan csak két rosszullétről tud. A légitársaság szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, a repülőgép személyzete orvosi segítséget kért, miután két utas rosszul lett. A járat rendben leszállt a skót városban, ahol orvosok várták őket.

Két hete egy Bukarestből induló Ryanair-repülőn tört ki pánik, amikor pár perccel a felszállás után sűrű füst öntötte el az utasteret. A gép ezután még egy órát körözött a román főváros fölött, hogy elégesse üzemanyagát, majd biztonságban landolni tudjon Bukarestben.