HIRDETÉS
HIRDETÉS

Visszakeresztelte a Göncz Árpád Városközpontot a Mi Hazánk

Szerző: | 2020. február 06., 07:19 | Belföld

A Mi Hazánk Mozgalom akciója a Göncz Árpád Városközpontnál (Fotó: elemi.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A radikális jobboldali párt politikusai szerint megdöbbentő, hogy úgy tűnik, Göncz tiszteletreméltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

A Mi Hazánk Mozgalom a közelmúltban Göncz Árpád Városközponttá átkeresztelt metróállomáson akciózott. A politikus letakarták a volt köztársasági elnök vezetéknevét, így állítva vissza az állomás régi nevét „Árpád Városközpont”-ra.

A radikális jobboldali párt szerint Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla. A Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János felsorolta Göncz három különböző történelmi korszakban elkövetett „árulását”.


HIRDETÉS

Vékony Csongor Levente feltette a kérdést, vajon mi lesz a következő? A közelben lévő Árpád hidat is átnevezik? Hangsúlyozta, a Momentum aktivistái már korábban átmatricázták a megállót. Megdöbbenését fejezte ki, hogy úgy tűnik, Göncz tiszteletre méltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

Holnaptól Göncz Árpád Városközpont lesz az Árpád hídi metróállomás | Magyar Hang

Január 31-től a Göncz Árpád városközpont nevet viseli Árpád híd metróállomás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ honlapján. Göncz Árpádról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről és műfordítóról 2016-ban nevezték el a XIII. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahová szobrot is állítottak az emlékére. Az érintett városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII.

Leszögezték, Árpád vezér védelmében is állították vissza az eredeti állapotokat, az erről szóló cikk itt található, és február 4-én töltötték fel.

Az eseményen részt vett Nagy Zsolt is, a Mi Hazánk angyalföldi képviselőjelöltje, aki időközi választáson indul március 1-jén, és elsőként adta le az induláshoz szükséges megfelelő számú ajánlást.

Címkék: árpád, Göncz Árpád, lantos jános, Mi Hazánk, nagy zsolt, Vékony Csongor Levente


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest