A Fidesz jelöltje nyert Keszthelyen

A Fidesz jelöltje nyert Keszthelyen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Időközi önkormányzati választást tartottak ma több helyen is az országban. A legnagyobb téttel bíró csata egy szavazategyenlősség miatt megismételt önkormányzati képviselői mandátumért folyt Keszthelyen.

Bár a Választási Iroda honlapján még nem elérhetőek az eredmények, a közös ellenzéki jelöltet állító egyesület, a KÉVE Facebook-oldalán már elismerte vereségét az ellenzéki jelölt, Molnár Tibor. Közlésük szerint a Fidesz jelöltje, Sáringer-Kenyeres Marcell 332 szavazatot kapott, míg Molnár csupán 260-at, ami azért csalódást keltő eredmény (56-44%-os arány), mivel korábban egyenlő számú szavazatot kaptak, és emiatt kellett megismételni a választást.

https://www.facebook.com/kevekeszthely/videos/2728472060576397/

Időközben a Fidesz is győztesként üdvözölte a jelöltjét, Sáringer-Kenyeres Marcellt. Bár a Nemzeti Választási Iroda továbbra sem közölt eredményt, a Fidesznél is „magabiztos győzelemről” beszélnek.

https://www.facebook.com/fidesz.keszthely/photos/a.2093655287314933/3977640545583055/

Az eddigi polgármestert, a független Takács Ferencet választották újra a település vezetőjének vasárnap a Zala megyei Kisbucsán, ahol azért kellett időközi választást tartani, mert tavaly ősszel szavazategyenlőség alakult ki.

Megválasztották a négytagú képviselő-testületet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson vasárnap - tájékoztatta az MTI-t Funtek János jegyző, aki elmondta, hogy az időközi voksoláson nyolc független jelölt indult, közülük Varga Zsigmond, ifj. Harsányi Tibor, Bagarus Péter és Kiss Róbert került be a testületbe.

Három független jelölt közül Rácz Józsefet választották polgármesternek vasárnap a Zala megyei Ortaházán - közölte a pákai közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-vel.

Vastyán Lajosné (független) nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Baranya megyei Kistamásiban - közölte a település jegyzője az MTI-vel. Fitos Harri Gábor elmondta: a hat független jelölt közül Vastyán Lajosné 28, Bogdán Sándor 27, Bogdán István 14, Orsós Béla 13, Papp Szilárd 8, Mülner Istvánné 5 szavazatot kapott.