Gyilkosság Sályon: „lopni nem bűn, de ölni az”

Gyilkosság Sályon: „lopni nem bűn, de ölni az”

Az elhunyt háza Sályon (Fotó: Magyar Hang / Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajna néni szegény volt. Oldalsó, az óvodán túl lakó szomszédasszonya szerint időnként hősugárzóval fűtött, mert még tüzelőre sem volt pénze. Semmilyen vagyonkája nem volt, csak a három gyűrűje, de azok sem értek sokat.

A 61 éves megbecsült néprajzkutatót január végén gyilkolták meg a Mezőkövesdhez közeli Sályon. Otthonában bántalmazták olyan súlyosan, hogy belehalt sérüléseibe. A feltételezett tettest, egy 21 éves férfit rövid idő alatt elfogták a rendőrök. A Magyar Hang munkatársa a helyszínen, a borsodi településen járt, riportja a legfrissebb lapszámban olvasható.

Megbecsült néprajzkutatót ölt meg egy fiatalember Sályon | Magyar Hang

Ahogy a sályiak elbeszéléséből kibontakozik a történet, Orbán Viktor legutóbbi, nagy visszhangot kiváltó kijelentései jutnak eszembe. Az év eleji kormányinfó óta most megint utálni kell a cigányokat, akik „minden munka nélkül jutnak pénzhez”, miközben a magyar emberek közül „sokan egész nap keccsölnek”. És lám, hívják fel a figyelmem többen, most egy magyar–roma fiatalember ölt meg brutálisan egy magyar–magyar nőt Sályon.

(...)

Van a gyilkosságnak egyfajta konkrétabb magyarázata is, többen úgy tudják a faluban, hogy az elkövető kábítószerezett, Rivotrilra ivott, és szipuzott is. Teljes bódulatban, bedrogozva és egyszerre részegen viszont nincsenek az embernek erkölcsi normái.

Hogyan élt Sályon a bűncselekmény áldozatává vált asszony? Hogy ismerték őt szomszédai és a helyiek? Mire panaszkodnak most a községben élők? Mit mondanak a helyi romák? Mivel magyarázzák a sályiak a gyilkosságot? Riportunkat elolvashatja a Magyar Hang február 7-én megjelenő 2020/6. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/6. számban? Itt megnézheti!