Botrányt okozott a vád alá vont fideszes, amikor Hadházy Ákos az ügyeiről tartott korrupcióinfót

Botrányt okozott a vád alá vont fideszes, amikor Hadházy Ákos az ügyeiről tartott korrupcióinfót

Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A költségvetési csalással vádolt fideszes Simonka György is megjelent Hadházy Ákos korrupcióinfóján. A független országgyűlési képviselő ezúttal Orosházán tartotta meg tájékoztatóját és éppen a dél-békési korrupciós ügyekről beszélt, amikor a kormánypárti politikus megérkezett.

Hadházy Ákos a helyi ellenzék felkérésére tartott rendezvényt a dél-békési korrupciós ügyekről, amelyen elhangzott, Simonka György ügyei csak a jéghegy csúcsát képezik. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány ügyében például 1,7 milliárd forint szabályellenes felhasználásának merült fel a gyanúja.

Éppen ennél az ügynél tartott a korrupcióinfó, amikor megjelent az érintett, Simonka György fideszes képviselő.

Hadházy Ákos lapunknak elmondta, meglehetősen bizarr volt a vád alá vont kormánypárti képviselő megjelenése. – Odajött, leült, szót adtam neki. Elég agresszív volt Simonka, a megjelenésének célja az volt, hogy engem támadjon.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/2505649312879230

Arra a felvetésre például, hogyan van az, hogy a sok százmillió forint EU-s pénzt rendre olyan alapítványok, cégek és „szociális szövetkezetek” nyerték, amelyekben Simonka családtagjai jelennek meg, úgy reagált: mert más nem jelentkezett. Arra kérdésemre pedig, hogy szerinte miért kért rá Polt Péter ügyészsége 8,5 év letöltendő büntetést, valami olyasmit válaszolt, hogy én összeesküvést szőttem ellene az ügyészséggel, a sajtóval és idegen háttérhatalmakkal.”

Hadházy Ákos hamarosan videót is közzétesz oldalán az ügyről.