Több ember fogott össze, hogy egy részeg agyonverhessen egy kutyát

Több ember fogott össze, hogy egy részeg agyonverhessen egy kutyát

Az erdőkertesi vasútállomás (Fotó: commons.wikimedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közepesen részeg állapotban jött ki a kocsmából egy férfi, aki azért kért és kapott egy kalapácsot egy környékbeli lakótól, hogy agyonverjen egy elkóborolt kutyát. Az állat még elvonszolta magát gazdája házának közelébe, majd összeesett és egy pajtában kimúlt. Az elkövető felfüggesztett börtönbüntetést kaphat, az állat gazdájának felelősségét is vizsgálják.

Vádat emeltek egy 67 éves férfival szemben, aki Erdőtelek községben olyan súlyosan bántalmazott egy elkóborolt kutyát az utcán, hogy az állat nem sokkal később belepusztult a neki okozott sérülésekbe – írta a 24.hu a Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján.

A férfi tavaly, egy júliusi délelőttön közepesen ittas állapotban kerékpározott hazafelé a kocsmából, amikor – későbbi vallomása szerint – arra lett figyelmes, hogy az utcán egy magányos staffordshire terrier fajtájú 8 hónapos kutya rámordul egy fiatal járókelőre.

A vádlott ebből azt a következtetést vonta le, hogy az állat veszélyes, ezért elhatározta, hogy elpusztítja.

„Én nem vagyok állatkínzó, csak elborult az agyam" | Magyar Hang

Ennek érdekében átkiabált a legközelebbi kerítésen, és az ott lakóktól kért egy kalapácsot, melyet hamarosan ki is adtak neki. Ezzel a szerszámmal felfegyverkezve aztán rátámadt a védtelen állatra, melyet néhány méteren keresztül magával vonszolt, majd egy kapubejáróban többször fejbe vágott.

A véres jelenetnek tanúja volt egy szemközt lakó asszony, aki kirohant a házából, hogy megvédje az ebet, de amikor számon kérte az elkövetőn a cselekményt, az csak annyit válaszolt neki, hogy „megvédelek titeket is tőle”.

A kutya – bár eszméletét vesztette a bántalmazás alatt – végül visszavánszorgott a gazdája közeli lakóházához, ahol vérző fejjel lefeküdt a pajtában, de azután napokig nem mozdult, míg végül – állatorvosi ellátás hiányában – kiszenvedett.

A Hevesi Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével, valamint ezzel halmazatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a kutyát bántalmazó férfit, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Egyelőre az állattartó felelősségét is vizsgálják.