Újabb utcákban lesz fizetős a parkolás Újbudán

Újabb utcákban lesz fizetős a parkolás Újbudán

Fotónk illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb olyan városrészekben lehet fizetős a parkolás Újbudán, ahol most még ingyen lehetett autóval megállni. Hintsch György (MSZP), a kerület városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármestere az önkormányzati portálnak adott interjúban ugyanis arról beszélt, hogy az önkormányzat szeretné saját kézbe venni a parkolást, ennek érdekében saját cég alapításában gondolkodnak. Szerinte ez hatékonyabban fogja ellátni a feladatot, mint az ezzel megbízott privát cég.

Mint mondta, Őrmezőn és Kelenföldön új fizetős parkolási övezetet is kijelölnének. Az interjúban úgy fogalmazott, hogy akár az őrmezői, akár a kelenföldi lakótelepet, vagy a Szent Gellért tér, az Infopark környékét nézi, nagyon komoly parkolási nehézségek vannak. Ha bevezetjük az említett területeken a fizetős parkolást, ezek enyhülni fognak, vagy teljes egészében meg fognak oldódni – jegyezte meg.

Kelenföld és az Őrmező különösen kedvelt a Budapesttől nyugatra fekvő településekről ingázók körében, Újbuda van a legközelebb az M1-es és M7-es autópályához. Sokan itt rakják le járműveiket, majd innen tömegközlekedéssel folytatják újukat. Emiatt a környező utcák a reggeli órákban megtelnek, az itt lakók vagy ide látogatóba érkezők pedig nehezen tudnak parkolni.

Az interjút kiszúró Napi.hu arra emlékeztetett, hogy a XI. kerületi önkormányzat és Fővárosi Önkormányzat közötti megállapodás alapján az utóbbihoz tartozó újbudai utak egy részén 2019. augusztus 1-jétől megszűnt az ingyenes parkolás. Így fizetőssé vált többek között a Bartók Béla út (Szent Gellért tér és Ulászló utca közötti szakasza), az Irinyi József utca, a Bocskai út Fehérvári úttól a Tas vezér utcáig tartó szakasza is.

Újbudán az októberi önkormányzati választáson az ellenzéki összefogás színeiben indult László Imrét választották polgármesternek. Az ellenzék többséget szerzett a képviselő-testületben is.