Tavaszias idő várható

Tavaszias idő várható

(Fotó: Met.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délelőtt a Dunától keletre még nagy területen rétegfelhőzet és köd borítja a tájat, de a Nyugat-Dunántúlon is lesznek erősebben felhős területek. Napközben az országnak ezeken a részein szakadozik, csökken a felhőzet, másutt gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, összességében rövidebb-hosszabb napos időszakok szinte mindenütt lesznek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csapadék nem várható és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások is előfordulhatnak. Ilyenkor többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.