Több-kevesebb napsütésre számíthatunk vasárnap

Több-kevesebb napsütésre számíthatunk vasárnap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, a köd és rétegfelhőzet fokozatosan mindenütt feloszlik; csapadék nem lesz – írja a vasárnapra vonatkozó előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ szerint sokfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén megerősödik a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint, noha időjárási front nem várható, a légkörben zajló változások miatt azonban a fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, álmosság, enyhe migrén léphet fel. A szelesebb tájakon ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk a megszokottnál.Hajnalban, reggel a párás, ködös keleti, északkeleti tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Vasárnap kezdetben keleten és északon többfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, ami a nap előrehaladtával mindenhol javulni fog. Mivel csapadék nem várható, így alapvetően száraz utakon lehet autózni.

Címkék: időjárás