Az MSZP a kormányzat által használt gépekről kérdezett – Németh Szilárd válaszolt

Az MSZP a kormányzat által használt gépekről kérdezett – Németh Szilárd válaszolt

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. július 17-én (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzat által használt két repülőgép útjairól érdeklődött a honvédelmi tárca vezetőjétől Harangozó Tamás (MSZP) hétfőn az Országgyűlésben, hangsúlyozva, január elején kért először tájékoztatást e kérdésben a minisztériumtól, de azt mindeddig nem kapta meg – írja az MTI.

Válaszában Németh Szilárd, a tárca parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: mindig is fontosnak tartották a tárcánál és a honvédségnél a civil kontroll gyakorlását, ezért várják a minisztériumban a képviselőt ezen jogainak gyakorlására.

Az MSZP-s politikus viszonválaszában vérlázítónak nevezte, hogy visszaélnek az ügyben türelmével és a törvényekkel, míg az államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a minisztérium illetékesei ki fogják értesíteni, mikor mehet be a minisztériumba a tájékoztatásért.