Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hat órán át égette a kerozint a Ryanair gépe

Szerző: | 2020. február 18., 15:50 | Belföld

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, amely Gran Canariára, vagyis a Kanári-szigetek egyikére tartott volna. A gépbe időben beszállt minden utas az indulásig, azonban a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak – írja a Blikk, egyik olvasójuk beszámolójára hivatkozva. A történtekről az Index is hírt adott, szintén olvasói tájékoztatások alapján.

HIRDETÉS - AIP

A beszámolók szerint szinte semmilyen tájékoztatást nem kaptak az utasok, és közel hat órán keresztül kiszállni sem engedték őket, viszont a gép a reptér betonján égette az üzemanyagot, hogy megszabaduljanak a túlsúlytól.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az utasok között akkor csapott magasba a felháborodás, amikor közölték velük, hogy a gép, ami elvileg közvetlen járat, megáll Madridban tankolni, ami további késedelmet jelentett. A felháborodás láttán a gép személyzete rendőröket hívott az utasokra, s a mentők is megjelentek a gép mellett, majd a pilóta egyeztetett a hatóságokkal.

Az Index cikke szerint a rendőrök azért kaptak hívást, mert az egyik utas a mosdóban cigarettázott. A hírportál úgy tudja, az utasoknak nem szolgáltak fel vizet, de frissítőt vásárolhattak maguknak.

A gép végül 12.19-kor szállt fel.

Az eset kapcsán Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöke azonnali vizsgálatot követelt a légitársaság vezetőitől. A politikus emlékeztetett, hogy nem ez az első alkalom, amikor a Ryanair valamelyik járata túlsúlyra vagy más technikai hibára hivatkozva több órás késéssel indult, miközben a gépen tartózkodó utasok semmiféle pluszt ellátást nem kaptak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Gran Canaria, Kanári-szigetek, Ryanair


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest