Bevitték a börtönbe az Orbán Viktorral kampányoló volt nyíregyházi cégvezetőt

Bevitték a börtönbe az Orbán Viktorral kampányoló volt nyíregyházi cégvezetőt

Orbán Viktor és B. Péter (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogatóparancsot adtak ki B. Péterrel, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. volt ügyvezetőjével szemben, akit már kedden el is fogtak, az éjszakát pedig a börtönben is töltötte – tudta meg a 24.hu. A férfi ügyében azt követően intézkedtek a hatóságok rövid úton, hogy a portál megírta, még mindig nem vonult börtönbe, holott a bíróság 2018 novemberében letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A férfit a Debreceni Ítélőtáblán mondták ki bűnösnek jogerősen hűtlen kezelés és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. Ezért két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélték.

Előzőleg a híroldal írt arról, hogy B. Péter az ítélet után többször kért halasztást megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva, perújítást is kezdeményezett, majd Áder János köztársasági elnökhöz fordult kegyelmi kérvénnyel. A portál szerint már tavaly márciusban börtönbe kellett volna mennie, de nem vonult be, és eddig a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sem intézkedett vele szemben.

A Nyíregyházi Törvényszék arról tájékoztatta a portált, hogy a BVOP kedden kérelmezte a törvényszék büntetés-végrehajtási bírójától az elfogatóparancs kibocsátását B. Péterrel szemben. A bíró kiadta a parancsot, ami alapján elfogták a férfit. Ezután a bíróság intézkedett beutalásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Nem vonult börtönbe Orbán vendéglátója | Magyar Hang

Még 2018 novemberében ítélték el az önkormányzati cégvezetőt.

B. Péter azzal szerzett hírt magának, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a 2014-es kampányban őt látogatta meg, majd beszélgettek az ország dolgairól.