Borult szerda elé nézünk, akár havas eső is előfordulhat

Borult szerda elé nézünk, akár havas eső is előfordulhat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keleten a köd és rétegfelhőzet várhatóan délre mindenütt megszűnik, níg nyugat felől fokozatosan mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, délután már erősen felhős vagy borult égre számíthatunk – írja szerdai előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő délutánig érdemi csapadék nem várható, délutántól, estétől azonban északnyugat, nyugat felől gyenge csapadéksáv vonul át az országon. Döntően eső valószínű, de késő este a Dunántúl északi felén néhol esetleg már havas eső is lehet. Napközben az északi megyesávban a délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések, majd késő délutántól a Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, és ott több helyen is megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint szerdán újabb front nem érkezik, a fokozottan érzékenyek azonban gyenge melegfronti tüneteket tapasztalhatnak. Alvászavarok, napközben fáradtság, tompaság, bágyadtság jelentkezhet, csökkenhet a koncentráló-képesség. Fejfájás, ritkább esetben migrén előfordulhat. Reggel a ködös, nyirkos tájakon az ízületi és reumatikus fájdalmak felerősödhetnek.

Reggel északkeleten, keleten és délnyugaton a pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Ahogy pedig délutántól egyre több helyen eshet, úgy válhatnak vizessé, csúszóssá az utak, különösen ott, ahol havas eső esik. Az északi megyékben az élénk, északnyugaton erős nyugati, délnyugati széllökések ronthatják a menetstabilitást.

Címkék: időjárás