Mégis részt vett Orbán évértékelőjének szervezésében a Fidesz pártalapítványa

Mégis részt vett Orbán évértékelőjének szervezésében a Fidesz pártalapítványa

Forrás: Németh Szilárd Facebook bejegyzése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava kérdésére elismerte a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány, hogy a társszervezőként részt vettek Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjének szervezésében. Ez a szociáldemokrata napilap szerint azt jelenti, hogy az évértékelőn megjelenő tábornokok egy pártrendezvényen vettek részt egyenruhában, miközben ezt a jogszabály egyértelműen tiltja.

A lap kiemeli, hogy a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Németh Szilárd egy Facebook-bejegyzésben korábban azt állította, hogy a rendezvényt „egy valódi civilszervezet”, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezte.

A pártalapítvány válaszából az is kiderül, hogy nem csak a szervezésbe segítettek be, hanem a költségek fedezéséből is kivették a részüket, ugyanis azt írták a Népszava kérdésére, hogy „jelenleg zajlik az esemény költségeinek az elszámolása, az alapítvány pedig ezt követően tudja megmondani, hogy mennyibe került a miniszterelnöki évértékelő”.

https://www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/photos/a.1436408453289546/2491516304445417/?type=3&theater