Harmadszorra is törölte a Pesti Srácok csatornáját a You Tube

Harmadszorra is törölte a Pesti Srácok csatornáját a You Tube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a kormánybarát internetes lap a héten még tüntetést is tartott a You Tube tulajdonosa, a Google magyarországi székházánál, úgy tűnik, nem tudják elengedni a kapcsolatot a techóriással. Múlt vasárnap harmadszorra is regisztráltak a Youtube.com-ra, amelyet pénteken harmadszorra is törölt a Google.

Dühös bejegyzésben reagált a Pesti Srácok a You Tube harmadik törlési döntésére. Pedig, ahogy saját maguk bevallják, megpróbálták megkerülni a mamutcég szabályait, Pesti Tv álnéven, és egy újonnan létrehozott fiókkal próbáltak regisztrálni a szolgáltatásaikra. Azt írja a Fidesz-barát oldal: „Harmadik csatornánkat már tudatosan úgy regisztráltuk, hogy sem annak elnevezésében, sem a regisztráló email címben ne utaljon semmi a PestiSrácokra.” Ami szintén nem felel meg a valóságnak, hiszen a harmadik csatorna színvilága, az embléma, és a csatorna fejléce is egyértelműen utalt a Pesti Srácok márkára.

Ahogy a kormánypárti lap írja: „Áttekintettük a Youtube felhasználó szerződési feltételeit, amelyben semmilyen kitétel nincs arra vonatkozóan, hogy akinek a csatornáját törölték, az más néven, más címről ne hozhatna létre új csatornát, így azonban csak arra tudunk gondolni, hogy a cég önkényes döntéséről van szó, amely már nem a kifogásolt tartalmak, hanem kifejezetten ellenünk irányul.”

Ezzel szemben a Google már a második törlést követően leszögezte, hogy minden ilyen újraregisztrálási próbálkozást meg fognak akadályozni, hiszen azt egy ilyen súlyos, gyerekpornográfia feltöltése miatti tiltás fiókmegszüntetés esetén tiltja a szabályzatuk, hogy újabb csatornát engedélyezzenek. Akkor, a második esetnél azt írta lapunknak a Google magyarországi képviselője: „Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a You Tube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A Pesti Srácok egy új csatorna létrehozásával megkerülte a csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, ezért szüntettük meg a vonatkozó csatornát.”

Stefka István: A Google befolyásolta az őszi önkormányzati választásokat | Magyar Hang

Stefka István is felszólalt a Pesti Srácok című online kormánykiadványnak a Google ellen szervezett tüntetésén. A demonstrációt azért szervezte a kormánybarát lap, mert egy pedofil videó feltöltését követően a Google által tulajdonolt YouTube letiltotta a Pesti Srácok csatornáját. Ezt a kormánybarát lap a „kibersztálinizmus" megnyilvánulásának minősítette.