Ferenc pápa gyengélkedik

Ferenc pápa gyengélkedik

Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren hívők között. Illusztráció. (Fotó: Alfredo Borba/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondta a lateráni bazilikába tervezett találkozóját a pápa, mert kissé gyengélkedik. Ezért inkább a Szent Márta-ház közelében marad, a többi programja a tervezettek szerint alakul.

Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni, a szentszéki sajtóterem igazgatója elmondta: Csütörtök délelőtt a Szentatya nem ment el a Lateránba a bűnbánati liturgiára a római papsággal – számolt be róla Facebook-oldalán a Vatican News. Mivel enyhén gyengélkedik, inkább a Szent Márta-ház közelében marad. A többi programja nem változik – nyilatkozta a szóvivő.

Ennek megfelelően a pápa a csütörtök reggeli szentmisét a Szent Márta-ház kápolnájában mutatta be. Ezt követően fogadta a Globális Katolikus Klímamozgalom tagjait. Ez a szervezet – fogalmaz a vatikáni hírügynökség – együttműködik az egyházzal „közös otthonunk nagyobb védelmében, a Laudato si’ – kezdetű enciklika értékei nyomán”.