Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megleckéztették a fideszes polgármestert az ellenzéki képviselők

Szerző: | 2020. február 27., 19:44 | Belföld

Ez a népfelség elvének megsértése - mondta erről a Fidesz színeiben megválasztott polgármester.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadta Nagykanizsa mintegy 35 milliárd forintos főösszegű költségvetését csütörtökön a város közgyűlése, a fideszes polgármester eddigi döntési jogkörei közül ugyanakkor többet az önkormányzati bizottságoknak adott át az ellenzéki (DK, JOBBIK, MSZP, LMP, MOMENTUM, Éljen VárosuNk! Egyesület) többségű testület, emiatt a kormánypárti képviselők elhagyták az üléstermet – írja az MTI.

HIRDETÉS - AIP

A több órán át tartó költségvetési vita során a Fidesz-KDNP képviselői nem tartották elfogadhatónak a költségvetést, míg a többséget adó Éljen Városunk Egyesület (ÉVE) tagjai egyebek mellett azzal érveltek, hogy a kormány elmúlt évekbeli döntéseivel fokozatosan szűkítette a város anyagi mozgásterét. Végül az ellenzéki képviselők nyolc-hét arányú támogatásával fogadták el a költségvetést, amelynek módosításaként azonban 20-ról 3,5 millió forintra csökkentették a polgármester támogatási keretét, de új javaslatként egy-egy millió forintos képviselői keretet is megszavaztak mind a 14 városatyának.

A közgyűlési többség javaslatára arról is határoztak, hogy a polgármester döntési jogkörei közül többet visszaadnak bizottsági vagy közgyűlési hatáskörbe, amiről Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) megjegyezte: ez „a népfelség elvének megsértése”. Az ÉVE képviselői azzal érveltek, hogy a Fidesz-KDNP által irányított korábbi testületek adtak át közgyűlési jogköröket a polgármesternek, most csak visszahelyezték ezeket a döntési jogokat.

A szavazás előtt a Fidesz-KDNP frakciójának mind a hat képviselője tiltakozásként kivonult az ülésteremből.

Az eddigi négy mellé egy ötödik – nemzetpolitikai és kulturális ügyekért felelős – tanácsnokot is választottak az ÉVE javaslatára. Bár az ülésen többször is szóba került, hogy a törvényességi kifogás ellenére továbbra sincs alpolgármestere Nagykanizsának, megválasztására ezúttal nem volt előterjesztés.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balogh László, DK, Éljen Városunk! Egyesület, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, nagykanizsa


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest