A testi kontaktus kerülését kéri az evangélikus egyház az istentiszteleteken

A testi kontaktus kerülését kéri az evangélikus egyház az istentiszteleteken

A Pesti Evangélikus Egyház deák téri temploma Budapesten (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus világméretű terjedése miatt a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa a testi kontaktus kerülését kéri az istentiszteleteken. Az MTI-hez is eljuttatott szombati körlevélben azt kérték a hívektől, hogy az általánosságban ajánlott sűrű és alapos kézmosás mellett kerüljék egyházi alkalmaikon a testi kontaktussal járó kézfogást mind a úrvacsoraosztás előtt a „béke megosztásakor”, mind a kimenetelkor, amikor szokás szerint a kapuban álló lelkész kezet fog és néhány szót vált a templomból távozó hívekkel.

Javasolják továbbá, hogy a lelkészek és a hívek fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására az úrvacsoraosztáskor.

Azt kérik, hogy kerüljék a közös kehelyből ivást. Amennyiben nincs mód külön kis kelyhek használatára, akkor a lelkész mártsa az ostyát a kehelybe, és úgy adja azt oda a híveknek. Hozzátették: e szabályok betartása mellett „jó lelkiismerettel” bátoríthatják híveiket arra, hogy a „járványveszély idején is keressék az istentiszteleti közösséget és éljenek a szentséggel, különösen az úrvacsora évében”.

Emmi-körlevél a koronavírusról az iskolaigazgatóknak | Magyar Hang

Február 28-án küldték körbe az Emberi Erőforrások Minisztériumának körlevelét, amelyben tájékoztatják a köznevelési intézmények vezetőit a koronavírussal kapcsolatos eljárásrendről.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.