Csak harmadik lett a Fidesz jelöltje a XIII. kerületi időközi választáson

Csak harmadik lett a Fidesz jelöltje a XIII. kerületi időközi választáson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vaju Viktória (MSZP–XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete) nyerte a XIII. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap.

A Tóth József polgármester (MSZP) által támogatott Vaju Viktória 497 szavazatot kapott (42,73 százalék), míg Polyák Krisztina, aki a Momentum jelöltjeként indult, 406 szavazattal lett a második. A korábbi LMP-s, most fideszes Tempfli József mindösszesen 226 voksot tudhat magáénak. Ez megfelel a Magyar Hang korábbi információjának.

A választókerület választói névjegyzékben összesen 6692 választópolgár szerepel. Vasárnap 1166 szavazatot adtak le, ez az összes szavazásra jogosult 17,58 százaléka.

Ebben a választókerületben azért kellett új választást kiírni, mert az ebben a körzetben megválasztott Kerpel-Fronius Gábort főpolgármester-helyettesnek választották, és az összeférhetetlenség miatt így a XIII. kerületben nem lehet képviselő. Az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni közös jelölt indításában.

Szivárognak az adatok a 13. kerületi időközi választásról | Magyar Hang

Az első nem hivatalos, szavazókörökből származó eredmények alapján viszonylag szoros csatát hozott a vasárnap megrendezett időközi önkormányzati képviselőválasztás Budapest 13. kerületében. A Magyar Hang úgy értesült, hogy az MSZP jelöltje, Vaju Viktória vezet a szavazókörök többségében. A Momentum jelöltje, Polyák Krisztina a második. Az eddig lapunkhoz eljutott részeredmények alapján a Fidesz jelöltje a harmadik helyre szorult.

Indult még Nagy Zsolt, a Mi Hazánk jelöltje, ő 31 szavazatot kapott, míg Barabás György László (Magyar Munkáspárt) 3 voksot ért el.