Javítják az egy éve átadott elkerülőt

Javítják az egy éve átadott elkerülőt

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly májusban avatta fel Lázár János a nagylaki elkerülő utat. Összesen nettó 3,3 milliárd forintból 3,1 kilométeren erősítették meg a már meglévő utat, 2,2 kilométeren pedig új, 2×1 sávos szakaszt is építettek – írta az Átlátszó.hu.

A kilométerenként több mint 600 millió forintért épült útnak 2018-ban kezdtek hozzá, az út egy évig épült. A közbeszerzési értesítő szerint a Duna Aszfalt és a Hódút végezte a 4451-es jelű út megerősítését, szélesítését az M43 autópálya csanádpalotai csomóponttól a Nagylak keleti elkerülőig, valamint építette meg a 448-as számú Nagylak keleti elkerülőt.

Emellett a nagylaki közúti átkelőnél körforgalmi csomópontot, a teherforgalom ellenőrzésére pedig egy vizsgálóépületet alakítottak ki.

Az avatón a térség fideszes országgyűlési képviselője mellett részt vett Locskai Zoltán nagylaki polgármester, Varga Antal, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója adta át.

Az Átlátszó cikke szerint bár az út még nincs egyéves, de már több helyen felbontották. Nagylak és az autópálya között több helyen nagy felületen felmarták az aszfaltot, mintha több évtizedes kátyúk nyomát kellene eltüntetni.

A Magyar Közút az Átlátszó kérdésére azt írta, „a korábban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult 448-as számú Nagylak elkerülő út egy szakaszán a kivitelező saját költségén, garanciális javítási munkák keretében összesen nagyjából 120 m2-es felületen a kopóréteg korrekcióját végezte el melegaszfaltos technológiával.”