Gyógyszerhiány alakulhat ki az indiai gyógyszeralapanyag export visszafogása miatt

Gyógyszerhiány alakulhat ki az indiai gyógyszeralapanyag export visszafogása miatt

(Fotó: Haley Lawrence/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója a legfontosabb 26 alapanyag és a belőlük készített készítmények exportját jelentősen visszafogta – írja a BBC. Az érintett termékek többek között a világ leggyakrabban használt fájdalomcsillapítóját a Paracetamolt tartalmazzák.

Miután Kínában – az egyik legnagyobb gyógyszergyártó országban – már eddig is csökkent a gyógyszertermelés, ezt megfejelte az indiai export visszafogása, így világszerte gyógyszerhiányra lehet számítani.

Stephen Foreman az Oxfordi Egyetem vezető közgazdásza a BBC-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a termelés csökkentése mögött áremelési törekvések is meghúzódhatnak.

A Széchenyiben és romkocsmában is jártak Budapesten a koronavírussal fertőzött diáklányok | Magyar Hang

Két napig tartózkodott Budapesten az a két külföldi diáklány, akikről később Csehországban kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek. Alaposan kikérdezték őket, hogy nálunk mit csináltak, merre jártak.