Sneider Tamás válasza a Jobbik vezetőinek: Zsarolásnak nem engedek!

Sneider Tamás válasza a Jobbik vezetőinek: Zsarolásnak nem engedek!

Sneider Tamás pártelnökként, mellette Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a Jobbik évadnyitó rendezvényén a budapesti Dürer Kertben 2019. február 2-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepődve olvastam, hogy a Jobbik új elnöksége a hivatalos fórumok helyett nyilvánosan, közleményben kezdett el üzengetni a pártunk országgyűlési képviselőinek - írta Sneider Tamás kedd esti Facebook-bejegyzésében. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint ezt a párt szabályzata alapján sem tag, sem pedig testület nem tehetné meg.

Az Országgyűlés alelnöke megdöbbentőnek tartja pártja keddi sajtóközleményét, amely szerint „a Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.”

- Nagyon sajnálom, hogy a Jobbik elnöksége azt a következtetést vonta le a távozó országgyűlési képviselők búcsúüzeneteiből és a lassan tömeges kilépési hullámból, hogy nyilvánosan kell megzsarolni a képviselőtársaimat és engem - írta Sneider Tamás.

Jakab Péterék döntöttek: lesz következménye, hogy már a második frakciótag hagyta ott őket | Magyar Hang

Közölte: "határozottan szeretném leszögezni, hogy engem sem a saját pártom, sem más párt nem zsarolhat meg!" Sneider Tamás szégyelli, hogy a kiadott közlemény azt sugallja a magyar társadalomnak, hogy a képviselőtársaim sakkban tarthatóak egzisztenciális fenyegetéssel. - Ezzel a demokráciába vetett kevéske maradék hitet is elveszik a magyar emberektől! - írta.

A képviselő arra kéri a Jobbik elnökségét, hogy "vessen véget az egyre rémesebbé váló tendenciáknak, mert így aligha lesznek az ellenzéki oldalon abban a pozícióban, hogy akár csak a saját maguknak is bejutó képviselői helyeket tudjanak majd kiharcolni".

- Bízva a józan észben, nem kívánok tovább foglalkozni a szánalmas zsarolási kísérlettel, és nem kívánok a sajtónak semmilyen nyilatkozatot tenni - zárta sorait a politikus.