Az ítélet után mentő vitte a pszichiátriára Csenge édesanyját

Az ítélet után mentő vitte a pszichiátriára Csenge édesanyját

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróságon összeomlott és elájult a 17 éves Csenge édesanyja, miután lánya gyilkosát 4 év börtönbüntetésre ítélték - írta a Blikk. A fiatal lány édesanyja képtelen volt elfogadni a bíróság döntését, térden állva zokogott és könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg ítéletét. A gyászoló nőt végül mentő vitte el.

– Olyan állapotban voltam, hogy a zárt osztályra kerültem. Annyira kikészültem a bíróságon történtektől, hogy egyszerűen törölte az agyam a hallottakat – mondta elhaló hangon a Blikknek Farkas Róza.

– Semmire sem emlékszem. Most már jobban vagyok és újra érzek magamban annyi erőt, hogy tovább harcoljak az igazamért. Egyszerűen nem történhet meg, hogy ez az ember szabadlábon van, miközben elvette az én csodálatos lányom életét. Két és fél éve minden percem egy pokol, ő meg mosolyogva éli tovább a mindennapjait. Ilyen nincs! Nekem a temetőbe járás jutott, neki pedig a gondtalan élet. Nagyon remélem, hogy másodfokon nem ilyen döntés születik, és Roland hosszú évekre visszakerül a rácsok mögé – mondta a Blikknek Farkas Róza, akit a zárt osztályról pszichiátriára vittek.

A bíróság indoklása szerint a 22 éves B. Rolandot gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, azt ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ő bántalmazta Csengét. A Miskolci Törvényszék bírónője úgy döntött, a négy évből hátralévő időt B. Roland házi őrizetben töltheti le.

A lányt egy vízaknában találták meg, összeverve. A bíróság szerint az aknába azzal a tudattal tette be Csenge teste B. Roland, hogy már nem él, nem szándékos, hanem gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében találták tehát bűnösnek.

– Ettől kezdve egy gyilkos jár közöttünk, aki bármikor lecsaphat egy másik ártatlan lányra is – zokogott Csenge testvére. A nő elárulta azt is, hogy többen megkeresték, hogy tüntetést kellene szervezni Borsodnádasdon, mert szerintük igazságtalan a bírói döntés ellen. Ennek részleteit azonban még ő sem tudja.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megosztotta a Facebookon a Blikk cikkét, amelyben beszámoltunk az ítéletről. A politikus bejegyzéséhez a következő szöveget írta: „Megöltek egy 17 éves lányt. A bíróság négy évet elegendőnek tartott büntetésként. Az elkövető az előzetesben töltött idő miatt az ítélet után hazasétált. Vérlázító”.