Olaszországból jött a kamion, hamar meggondolta magát a magyar egyenruhás

Olaszországból jött a kamion, hamar meggondolta magát a magyar egyenruhás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap reggel óta kétperces, nagy valószínűséggel Magyarországon készült videón pörög Románia. A fedélzeti kamerával készült felvételen látni az éjszakai autósztrádát, a román sofőr pedig arról beszél, az előtte haladó autóból kiszúrták őt, és valószínűleg ki fogják szedni. Ez meg is történik, a személyautó kék villogót kapcsol, és kivezeti a kamiont egy pihenőbe.

A sofőr egy telefonba beszél egyébként, és hangosan felolvassa a feliratot az autóról: „rendőrség”. Azt is elmondja, hogy bekapcsolta a kamerát, és gyorsan beköti magát. Ahogy megállnak, a magyar egyenruhás azt mondja, „zoll controll”, vagyis valószínűleg vámos, és elkéri a papírokat. Amikor a sofőr bemondja, hogy Olaszországból jön, visszakérdeznek magyarul: Észak? Si, Milano, válaszolja a sofőr, erre a magyar egyenruhás azonnal a társához megy.

Életbe lépett az országos látogatási tilalom | Magyar Hang

A sofőr elneveti magát, és azt mondja a telefonba: „ez nem fog tovább ellenőrizni”. És valóban, a magyar egyenruhás már csak egy hangos csáóra megy vissza. A videó – melyet a különböző oldalakon eddig több mint egymillióan néztek meg – azzal a címmel kering a román neten, hogy „Ha Magyarországon megállít a rendőr, csak azt kell mondanod, hogy Milánóból jössz!” 

Ugyan a fedélzeti kamerán egy pillanatra látszik a 2017-es dátum, ez nagy valószínűséggel amiatt lehet, hogy a sofőr nem állította be rendesen a készüléket – áramkimaradás után a fedélzeti kamerák egy része a gyártáskori időpontra ugrik vissza, és a kezelőnek kell beállítani a helyes dátumot és időt. A román sajtó is tényként kezeli, hogy a felvétel a napokban, a koronavírus-járvány kitörése után készült.

Címkék: koronavírus, kamionos