Milliárdokat fordít a kormány a koronavírus elleni védekezésre

Milliárdokat fordít a kormány a koronavírus elleni védekezésre

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen több mint 8 milliárd forintnyi külön forrást biztosít a kormány a hazánkat is elérő koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Az erről szóló, Orbán Viktor nevével aláírt kormányhatározat már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A szöveg szerint 2 milliárd forint átcsoportosításáról Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal intézkednie kell, további 6,7 milliárdnak pedig rendelkezésre kell állnia, ha arra szükség lesz. A pénz felhasználásáról az operatív törzs dönt, de konkrét célokat egyelőre nem neveztek meg.

Magyarországon továbbra is 9 fertőzöttről tudni, 5 iráni, 1 brit, és 3 magyar állampolgárról. A vírusról szóló tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal szerint jelenleg 67-en vannak karanténban.