„Több tiszteletet Kásler Miklósnak!”

„Több tiszteletet Kásler Miklósnak!”

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Hajnal Gabriella, a Nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatót tart a módosított Nemzeti alaptantervről az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. január 31-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlésben Oláh Lajos (DK) szólította fel a kormányt, hogy váltsák le Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét az operatív törzsből, mert a DK értékelése szerint tárcavezető mind egészségügyért, mind oktatásért felelős miniszterként megbukott. Úgy fogalmazott: hazudna, ha azt mondaná, hogy az operatív törzs munkáját a profizmus hatja át, és ennek Kásler Miklós az oka – közölte az MTI.

A DK 14 pontos javaslatcsomagját ajánlotta a kormány figyelmébe, és határozott álláspontot várt a kormánytól a rendezvények lemondásával kapcsolatban.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet: Kásler Miklósnak több évtizedes egészségügyi intézményvezetői tapasztalata van. Legyenek kicsivel több tisztelettel! – figyelmeztetett.

Az államtitkár ismertetése szerint jelenleg 9 fertőzöttről tudnak Magyarországon és 67-en vannak karanténban, az Olaszországban járt diákcsoport ugyanakkor elhagyhatta a kórházat. Elmondta: folytatódik a Szent László Kórházban a férőhelyek bővítése, és folyamatosan zajlik azok beazonosítása, akik fertőzöttel érintkezhettek.

Megerősítette: a koronavírus elleni védekezés ügye nem pártpolitikai ügy, hanem összefogást, higgadtságot, és felelősségteljes magatartást igényel. Kérdés, hogy a DK a nyers pártpolitikai utat választja, vagy úgy dönt, hogy hozzátesznek valamit a munkához – fogalmazott.

Korábban egyébként a Jobbik is a miniszter leváltását követelte, mert a múlt heti, koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatója alapján alkalmatlannak tartják az egészségügy vezetésére.

Lukács László György szerint a „sajtótájékoztatóján olyan teljesítményt nyújtott, amellyel nemhogy segítette volna megnyugtatni az országot a koronavírus-járvány küszöbén, hanem sokkal inkább zavart okozott a válaszaival”.

A Jobbik szerint nem lehet olyan egészségügyért felelős minisztere hazánknak, aki egy járvány küszöbén egyszerű kérdésekre sem tud válaszolni.

A politikus közölte, nem kívánnak pártpolitikai csatározást csinálni a koronavírus-ügyből, de Kásler Miklós személye és tétovázó válaszai nem szolgálják a magyar emberek nyugalmát. – Orbán Viktor nevezzen ki olyan egészségügyért felelős minisztert Kásler helyett, aki határozott, és a magyar emberek bizalmát helyre tudja állítani a védekezésben! – zárul a párt egészségügyi szakpolitikusának közleménye.

Mi is beszámoltunk róla, hogy – finoman szólva – zavarosra sikeredett a miniszteri sajtótájékoztató.