Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Letiltotta a díjazott zenekarról írt riportot a fideszes médiaholding, mert az énekes feketelistán van

Szerző: | 2020. március 10., 12:55 | Belföld

Forrás: Boja zenekar Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A fideszes kötődésű sajtóholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) egyik lapja, a Dunántúli Napló az utolsó pillanatban vett ki egy cikket a másnapi újságból, miután kiderült, hogy a zenekar énekese – aki egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistája – tüntetett a lap ellen – írja az Átlátszó.

A pécsi Boja zenekarnak tíz éves színvonalas kultúra közvetítő, zenei alkotó tevékenységéért a Magyar Kultúra Napján adományozott nívódíjat a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetég. Ennek apropóján került volna be a Baranya megyei napilapba egy riport az együttesről. A cikk azonban nem jelenhetett meg.

– A Dunántúli Napló megkereste a Boja zenekart, hogy a díjról és a zenekarról írnának. Megkaptak minden adatot, telefonos interjú után e-mailben egyeztettünk. Elkészült az anyag, március 5-re tűzték ki a megjelenést. Másnap reggel telefonon közölték, hogy nem fog menni, nem jön le a cikk. Indoklásuk szerint „a zenekar frontembere részt vett a DN elleni tüntetésen, trágárul üvöltözött és a szerkesztőség előtti járdára festett. Ugye nem gondoljátok, hogy a magunk ellensége vagyunk?” – mesélték az Átlátszónak az együttes tagjai.


HIRDETÉS

A járdafestés még 2018-ban történt, amikor az összes megyei lapban megjelent egy Horthy Miklóst dicsőítő cikk. Ez ellen tiltakozott több ismert pécsi közéleti szereplő, akik első körben június közepén felfestették a lap szerkesztősége elé az útra, hogy „Vitéz Dunántúli Szégyen és Gyalázat”. Amikor ezt a feliratot eltávolították onnan, újabb és újabb üzenetek kerültek a Dunántúli Napló bejárata elé, amelyek szerint a szégyen nem lemosható. A lap állítása szerint térfigyelő kamera is rögzítette az eseményeket. Így nyilván – a hely- és személyismerettel rendelkező szerkesztőség – hamar beazonosította a résztvevőket, akiknek a nevét ezek szerint gondosan meg is őrizték.

Most ugyanis, amint kiderült, hogy név szerint kik alkotják a zenekart, és ott felbukkant az akcióban részt vevő passzivista is, törölni kellett a teljes anyagot a megjelenés előtt álló lapból.

A Dunántúli Napló főszerkesztője, Fülöp Zoltán nem kommentálta az eseményeket.

Címkék: átlátszó, Baranya megye, Kesma, letiltás, Pécs, zenekar


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest