Újabb három koronavírus-fertőzött Magyarországon: ismét iráni diákok tesztje lett pozitív

Újabb három koronavírus-fertőzött Magyarországon: ismét iráni diákok tesztje lett pozitív

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője (balra) és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráni Semmelweis Egyetem-hallgatónál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést – jelentette be az operatív törzs kedd délelőtt a honlapján.

Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben – a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve  – hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Velük együtt hazánkban eddig 12 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 3 magyar állampolgár (egy 70 éves beteg férfi és a felesége, továbbá a brit állampolgárságú beteg magyar felesége).

Karácsony üzent az ellenzéki pártoknak, saját világképet sürget | Magyar Hang

Az ellenzéknek csak akkor lehet esélye a következő országgyűlési választáson, ha nem a 2010 előtti világot akarja visszahozni - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke vasárnap Budapesten, a Zöld fordulat című rendezvényen. Az ellenzékiek ne abban versenyezzenek, hogy ki gyűlöli jobban Orbán Viktort, és hány lájkot kap, amikor átcsábítja magához a másik párt politikusait - fogalmazott.