Bezár több hazai mozi

Bezár több hazai mozi

Fotó: Unsplash/Felix Mooneeram

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt követően, hogy a kormány bejelentette a vészhelyzet országos bevezetését, a nehéz helyzetbe került filmszínházak közül már több is bejelentette, hogy határozatlan ideig nem tartanak előadásokat.

A szegedi Belvárosi Mozi például Facebook-oldalán közölte, hogy bizonytalan ideig szünetelnek vetítéseik és rendezvényeik. A Magyar Hang információi szerint elsősorban az önkormányzati támogatással, vagy fenntartásban lévő vetítőhelyek zárnak be, nyilván ők óvatosabbak, míg a multiplexek jellemzően egyelőre csak korlátozzák működésüket.

A Magyarország messze legtöbb multiplexét üzemeltető Cinema City mozilánc kommunikációs vezetője, Buda Andrea lapunknak elmondta, egyelőre még nem döntöttek az ügyben, a kormány hivatalos kommünikéjére várnak. Annak kézhezvételét követően jogászaik véleményét kikérve döntenek az ügyben. A mozilánchoz tartozó külföldi gyakorlat szerint 99 főben maximálják a vetítések létszámát.

Információink szerint a MOM Park moziját üzemeltető CINEMApink is hasonló megoldást tervez.

https://www.facebook.com/belvarosimozi/posts/10156994003772304