A Honvédkórházba csak előzetes vizsgálat után lehet majd belépni

A Honvédkórházba csak előzetes vizsgálat után lehet majd belépni

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől – a koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel – elővizsgálati pontot működtet a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén.

Az intézmény vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Ez az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.

Az új ellenőrzés bevezetése miatt rövid idővel megnőhet a várakozási idő, ezért arra kérik az előjegyzett időponttal rendelkező betegeket, hogy a megadott időpontnál 30 perccel korábban érkezzenek.

A járó- és fekvőbeteg-ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a kórház Sürgősségi Centrumában történik – közölték.