Karácsony Gergely: Az eddig meghozott korlátozó intézkedések még nem elégségesek

Karácsony Gergely: Az eddig meghozott korlátozó intézkedések még nem elégségesek

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Más országok sokkal „bátrabb” intézkedéseket is meghoztak már a főpolgármester szerint.

– Ma emberéletek forognak kockán. Tudom, hogy súlyos szavak ezek, de a koronavírus kapcsán itt az ideje, hogy felismerjük az ügy valódi súlyát, még akkor is ha szinte összeroppanunk alatta – kezdte a Facebookon közzétett rövid videóüzenetét Karácsony Gergely. A főpolgármester arról beszélt, hogy a vírus egy világjárvány és nem tudjuk megállítani. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időt nyerünk, hogy a megbetegedések ne egyszerre szakadjanak rá az egészségügyi ellátórendszerre, mint ahogyan az történt Olaszországban. Ha ez ugyanis bekövetkezik, félő, hogy a rendszer össze fog omlani.

A főpolgármester felidézte, hogy Budapesten már bezárták a fővárosi színházakat, mozikat, múzeumokat, az állatkertet és gyógyfürdőket is. – Az eddig meghozott korlátozó intézkedések sajnos még nem elégségesek – mondta. Más országokra hivatkozott, ahol sokkal „bátrabb” lépések is történtek már. Ezért ismét arra kérte a kormányt, tegye lehetővé az önkormányzatoknak, hogy a nem alapvető szükségleteket kielégítő üzletek nyitva tartását korlátozzák.

Security Check Required