Két és fél millióba került Miskolcnak a mikulásnapi helikopterezés

Két és fél millióba került Miskolcnak a mikulásnapi helikopterezés

Dauphin SA 365 (Fotó: commons.wikimedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint két évvel ezelőtt, 2017 végén rendelt Budapestről helikopteres repülést a borsodi megyeszékhelyre a Miskolc Holding akkori vezetése, melynek okáról egyelőre nem talál információkat az új városvezetés - írja a Borsod24 helyi hírportál.

A portál a szerződést is közzétette, amelyből kiderül, hogy az önkormányzati cég, (teljes nevén Miskolc Holding Zrt.) vezetése valóban 2017. december 6-ra rendelte a helikoptert a Hidroplan Nord Kft.-től, amelynek az egy órás repülésen kívül az oda-vissza útját is ki kellett fizetni, összesen tehát három repülési órát, vagyis 2 millió 160 ezer forintot és az ÁFÁ-t. Miskolcra egy Dauphin SA 365 típusú gép érkezett.

A Borsod24 szerint korábban a Velünk a Város Egyesület önkormányzati képviselője, Bazin Levente, majd Szarka Dénes, a Jobbik képviselője is kifogásolta az előző városvezetés idejéből hátramaradt szerződést, amelyet botrányként és pénzszórásként értékeltek. Miskolcon a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki pártokból és civil szervezetekből álló ellenzéki összefogás nyert, az új polgármester, Veres Pál iskolaigazgató civil jelöltként, a Velünk a Város Egyesület színeiben nyert.

“Hogy ki, miért, milyen célból bérelte ezt a helikoptert, nem tudjuk. Hogy miért érte meg a városnak, mitől lett ezzel jobb a miskolciaknak, nem tudjuk” – fogalmazott a portálhoz eljuttatott közleményében a jobbikos politikus, aki azt kéri a Holding vezetésétől, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet és a miskolciak tisztánlátása érdekében válaszoljanak azokra a kérdésekre, hogy mikor, milyen úti céllal, miért, ki utazott a helikopteren, mi indokolta a légi közlekedést, ki és milyen felhatalmazás alapján rendelte meg a helikoptert, ki engedélyezte a bérleti szerződés aláírását és a kifizetést.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.