Újabb egészségügyi dolgozókat kellett karanténba helyezni, ezúttal az Uzsokiban

Újabb egészségügyi dolgozókat kellett karanténba helyezni, ezúttal az Uzsokiban

Az Uzsoki Utcai Kórház új épületei a XIV. kerületben, a Róna utca felől (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napokig megfelelő védőfelszerelés nélkül kezeltek egy teszteletlen koronás beteget az Uzsoki utcai kórházban, karanténba került több mint egy tucat egészségügyi dolgozó - írta a 444.hu.

"Szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírusos, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették, a mostani helyzetből is látszik, mennyit ért az" - mondta a portálnak egy egészségügyi dolgozó, aki jelenleg is karanténban van az Uzsoki kórházban, miután megfelelő védőfelszerelés nélkül került kapcsolatba egy koronavírusos beteggel.

Ő, és egy második forrásunk is egybehangzóan arról beszélt, hogy a beteg szerdán került be a kórházba, de a koronavírus tesztet csak pénteken végezték el rajta, ami pozitív lett.

Nem volt rajtunk megfelelő védőfelszerelés, ezt írták a karantént elrendelő határozatra is. Mondjuk nem is nagyon lehetett volna, abból alig van, emiatt viszont tényleg csak akkor venné fel bárki, ha biztosan tudnánk, hogy fertőzött egy beteg, ami ugye csak pénteken derült ki - mondta a dolgozó.

Arról beszélt, hogy az Uzsoki kórház - miután pénteken kiderült, hogy koronavírussal fertőzött a beteg - nagyon gyorsan és jól járt el. Azokat az egészségügyi dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a beteggel, és bent voltak, amikor pénteken megjött a teszt eredménye, azonnal elkülönítették, a többieket visszahívták, és azóta is kifejezetten jó körülmények között tartják őket elzárva.

Engem, és szerintem mindenkit, aki itt van, mélységesen felháborít, hogy a koronás beteggel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókat nem tesztelik, ha nincsenek tüneteik, Pintér Sándor belügyminisztert viszont azonnal - mondta a karanténból.

A 444.hu másik kórházi forrása arról beszélt, hogy mindenkit biztosan nem teszteltek le, de lehetett olyan egészségügyi dolgozó, akit igen. A portál szerint több mint egy tucat egészségügyi dolgozó került karanténba az eset miatt, akik megfelelő védőfelszerelés nélkül kerültek kapcsolatba a beteggel.

Állítólag a karanténba kerültek fele orvos, a másik fele ápoló. A koronavírusosnak tesztelt beteget február utolsó hetében a kórház dolgozóinak tudomása szerint a Szent Imre kórházban műtötték.

Sajnos ez már a sokadik eset, amikor úgy kezelnek különböző egészségügyi intézményekben betegeket, hogy nem tudják róluk, hogy koronavírussal fertőzöttek, bár mindegyik produkál tünetet. A Szent János kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky kórházban és a Jahn Ferenc Kórházban is történt ilyen eset, míg a Szent Imre Kórházban egy idős néni vesztette életét hivatalosan tüdőgyulladásban, akinek lányáról szintén kiderült, hogy fertőzött.