58-ra nőtt a magyarországi koronavírusos betegek száma

58-ra nőtt a magyarországi koronavírusos betegek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma – jelent meg a kormányztai tájékoztatási honlapon szerda reggel.

A rövid tájékoztatóban arról írnak még: „Ahogy azt  dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.”

Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért | Magyar Hang

A repülő csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, hogy hazahozza a 146 magyart az észak-afrikai országból.

Az összesítés szerint a Magyarországon diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek közül 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Mint emlékeztetnek, hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

A tájékoztatási honlap adatai szerint jelenleg 122 személy van karanténban, és eddig 1803 tesztet végeztek el.