Kormányzati Tájékoztatási Központ: Mindenki, a gyerekek és az idősek is, maradjanak otthon

Kormányzati Tájékoztatási Központ: Mindenki, a gyerekek és az idősek is, maradjanak otthon

Az elnéptelenedett Váci utca Budapesten (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfontosabb, hogy az emberek próbálják megelőzni a megbetegedést azzal, hogy otthon maradnak, adott esetben a munkájukat is otthonról végzik, és a gyerekeik sem járnak el más közösségekbe – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerda reggel a közszolgálati M1 műsorában.

– Lassítani kell a koronavírus terjedését, amit csak úgy lehet elérni, ha mindenki megérti, hogy kerülni kell minden személyes kontaktust – közölte a szóvivő. Farkas Örs azt is hangsúlyozta, még a veszélyeztetett korcsoportban lévők közül is sokan úgy döntenek, hogy elhagyják otthonaikat, pedig most nagyon fontos lenne, hogy betartsák az ajánlásokat, illetve intézkedéseket, és maradjanak otthon.

58-ra nőtt a magyarországi koronavírusos betegek száma | Magyar Hang

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

– Még mindig többen vannak az utcán ahhoz képest, mint ahány embernek lennie kellene – értékelt, hozzátéve, sokan nem értették meg azt sem, hogy a gyerekeknek is otthon kell maradniuk. „Mindenki maradjon otthon!” – nyomatékosította többször a szóvivő.

Eközben az Innovációs ésTechnológiai Minisztérium (ITM) és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. közölte, csütörtöktől felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a koronavírus terjedésének megelőzéséért.

A közlemény szerint a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekkel összhangban hozott intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is.

A véradásoknál nem végeznek koronavírus-szűrést | Magyar Hang

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, a fertőzés tehát vérátömlesztéssel nem adható tovább – írja közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat.

A befizetett vizsgadíjat senki sem veszíti el, az érintettek a vészhelyzet elhárítása után díjmentesen vehetnek majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgaközpont ügyfélszolgálati irodáiban átmenetileg szünetel a személyes ügyintézés, az egyéb ügyfélszolgálati csatornák – telefon, e-mail, posta – viszont elérhetőek, a szervezet honlapján (www.kavk.hu) pedig folyamatosan frissülő tájékoztatás olvasható.

A Mávinform közben ugyancsak arról tájékotatott, hogy az Európában a koronavírus miatt kialakult járványügyi és veszélyhelyzetre való tekintettel néhány határállomás kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás. „Ausztriával még fenntartják a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatain, Szerbiával a kelebiai határállomásnál még van vasúti összeköttetés; a szomszédos országok közül Szlovákia március 13., Románia - a lőkösházi és a biharkeresztesi határállomás kivételével - március 14., Szlovénia március 16. óta nem fogad és nem indít nemzetközi vonatokat; a horvát és az ukrán határon is felfüggesztették a forgalmat” – írják.