Magyar Hang a járvány idején

Magyar Hang a járvány idején

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Láthatatlan ellenséggel állunk szemben, még mindig nem tudjuk pontosan, mekkora a veszély, mi vár ránk. Annyi biztos, hogy minden személyes óvintézkedés indokolt, az emberélet védelme a legfontosabb: üzenjük ezt azoknak is, akik láthatóan még mindig nem vették elég komolyan a koronavírus-járvány jelentette kockázatokat.

Ami a sajtót, azon belül is a Magyar Hangot illeti: a zenekar játszik tovább. Ez a hivatásunk, szenvedélyünk és ami most a legfontosabb szó: a kötelességünk. De ehhez Önök is kellenek.

Szerkesztőségünk már napokkal ezelőtt megtette a szigorú óvintézkedéseket, sajnálattal tapasztaljuk, hogy sok kisebb-nagyobb cég csak jelentős késéssel kapott észbe. Ahogy a politikai vezetés is. Mi akit csak lehetett, otthoni munkára küldtünk, megtiltottuk kollégáinknak a közösségi terek látogatását és a tömegközlekedést, akinek munkája miatt mozogni kell – és értelemszerűen kell – megoldjuk az autóval való szállítását. Eszközeinket rendszeresen fertőtlenítjük, vendégeket nem fogadunk, és így tovább. Erre biztattunk másokat is.

Ez eddig a fizikai rész. A többi leginkább lélektan. És persze politika. Olyan országban élünk, ahol miközben az iskoláktól szinte egyik napról a másikra digitális átállást várnak el, Orbán Viktor stábja egy bejelentést nem tud hiba nélkül közre adni. Miközben a kormányzati propagandagépezet százmilliárdnyi adóforintot emészt fel évről évre, neki fontosabb a saját Facebook-oldalán megjelenni. Olyan országban élünk, ahol a tájékoztatásért felelős államtitkár arrogánsan kioktatja a munkájukat végző tudósítókat, a nyilvánosság pedig több érdemi hivatalos információt kap a Kína alsói helyzetről, mint a hazairól. A sort hosszasan lehet folytatni. Nem ragozom, a nyilvánosság, a minőségi sajtó megmaradása létfontosságú, messze nem csak egyes szerkesztőségek holnaputáni kenyeréről van szó. Mi tagadás, számunkra ez sem utolsó szempont.

A Magyar Hang egy viszonylag kis szerkesztőség, nagyon alacsony költségvetéssel. Mi még most is egyik hónapról a másikra élünk, működésünket szinte kizárólag a nyomtatott lap olvasói biztosítják. Gondoljanak csak bele, még most, a veszélyhelyzetben sem vállalják a nagy magyarországi nyomdák a lap fizikai elkészítését, abban az esetben sem, ha valamilyen korlátozás miatt nem tudnánk áthozni a lapot a szlovákiai üzemből. A hirdetések szinte teljes hiányáról most nem is szólunk.

A nálunk nagyságrendekkel jobb helyzetben lévő szerkesztőségek is folyamatosan támogatást gyűjtenek. Mi leginkább azt kérjük: olvassanak minket. Aki eddig boltokban vette meg a lapot, de erre ezekben a nehéz hetekben nincs lehetősége, kérjük, fizessen elő! Most akár egy hónapra is megteheti. Ugyanígy digitális formában is lehetősége van hozzáférni a hétről hétre megjelenő Magyar Hanghoz.

Online kiadásunk forgalma jelentősen növekedett az elmúlt napokban, most a minket kizárólag ezen a felületen (Magyarhang.org vagy Hang.hu) olvasó tízezrekhez fordulunk.

Előfizetés és támogatás | Magyar Hang

Kérjük Önöket, értsék meg, hogy az átfogó hírszolgáltatást nyújtó és a hatalom folyamatos ellenőrzésére, a társadalmi ügyek hiteles bemutatására törekvő oldalunk is döntően a nyomtatott lap bevételeiből működik. Ahogyan videós műsoraink költségét is rendszeresen abból pótoljuk ki. (A hirdetések költségvetésünk alig 2-3 százalékát teszik ki. Ezzel együtt kérjük, kapcsolják ki a hirdetésblokkolót, sok kicsi sokra megy.) Nálunk jobban senkit sem akar elhallgattatni a jelenlegi hatalom, arra kérjük Önöket, hogy ezt ne hagyjuk. Támogassanak minket, leginkább előfizetéssel vagy akár csak heti egy kávé árával. Köszönjük, és mindenki vigyázzon magára.