Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nyilatkozatot kért a TASZ munkatársától a TV2, közölni már nem merte

Szerző: | 2020. március 19., 14:33 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Az otthoni karantén kapcsán kívánta megszólaltatni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogi szakértőjét a TV2, viszont a munkahelyét már nem akarta odaírni – számolt be róla Facebook-oldalán a szervezet. Asbóth Mártont pedig egyenesen a TASZ irodáján keresztül érte el a csatorna, a szakértő pedig a végén kérte, hogy a munkahelyét a neve mellett tüntessék fel.

A riporter ezt követően a TASZ szerint jelezte: erre nem lesz lehetőség, mert a szervezet „tiltólistán” van. A nyilatkozatot úgy kívánták leadni, hogy Asbóthra betegjogi szakértőként hivatkoznak. Ő szóban és írásban is jelezte, hogy ehhez nem járul hozzá, levelére viszont nem kapott választ. A riport aztán nem került végül be a Tényekbe, egy másik jogászt szólaltattak meg.

HIRDETÉS - AIP

„Az utóbbi években közismertté vált, hogy a kormányzati propaganda bizonyos témákat tudatosan elhallgat a közönsége elől, ilyen nyilvánvaló és kimondott cenzúrával viszont még nem találkoztunk” – értékelt a Társaság a Szabadságjogokért.

Asbóth Mártont egyébként mi is kérdeztük arról, mivel járna a kijárási tilalom, ha bevezetnék, és hogy mik azok a jogaink, amiket még veszélyhelyzet idején sem korlátozhatnak. Cikkünket a pénteken megjelenő Magyar Hangban találják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Asbóth Márton, koronavírus, otthoni karantén, Társaság a Szabadságjogokért, TASZ, TV2


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest