A XI. kerület maga vásárol maszkokat, de áfa- és vámmenteséget kér a kormánytól

A XI. kerület maga vásárol maszkokat, de áfa- és vámmenteséget kér a kormánytól

Szájmaszkot vesz fel egy védőruhát viselő egészségügyi alkalmazott a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elleni védekezésül egy szöuli piacon, ahol fertőtlenítést végeznek 2020. február 27-én (Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A napokban önkormányzatunk a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében 50 ezer darab szájmaszkot rendelt Kínából. Erre azért volt szükség, mert a miniszterelnök nyilatkozatával ellentétben jelenleg nincs elegendő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés az országban, a kerületi egészségügyi intézményekben sem – posztolta közösségi oldalán László Imre, a XI. kerületi polgármestere.

A bejegyzés szerint ez szállítással együtt 40,3 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak. A kormány azonban erre még 10,8 millió forint áfát és 6,1 millió forint vámot is rátesz, így 57,4 millió forintot, vagyis 40 százalékkal többet kell fizetnünk a szállítmányért.

A polgármester ezért az önkormányzat nevében felszólítja a kormányt, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel vállalja át a védőfelszerelések áfa és vámterheit, valamint biztosítson forrást az önkormányzatok számára a veszteségeik csökkentésére!