Antirasszista díjat kapott Niedermüller Péter és Horváth Csaba

Antirasszista díjat kapott Niedermüller Péter és Horváth Csaba

Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) idén 20. alkalommal tervezi a Radnóti Miklós Antirasszista Díjak átadását a nemzetközi antirasszista naphoz kötődően húsz személyiségnek illetve közösségnek – írja közleményében a MEASZ. 

Sajnálattal tudatják azonban, hogy a 2020. március 21-ei díjátadás közösségi részét a koronavírus miatt el kell halasztaniuk. Közreadjuk azonban az idei díjazottaink névsorát valamint az alkalomra készült videót, amelyben 20 korábbi díjazott elmondja Radnóti Miklós Töredék című versét. 

Mint írják, a mai helyzetben különösen aktuális a díjátadás mondanivalója: a mai helyzet is megmutatja, milyen törékeny a világunk. „Közösen tegyünk azért, hogy az egymás elleni gyűlölet, a békétlenség helyett a megértés, az egymás iránti szolidaritás, a szeretet legyen életünk meghatározója!”

A szövetség működését a Heti Válasz cikke mutatta be. Az elismerést korábban számos művész mellett többek között Lendvai Ildikó, Gurmai Zita és Vadai Ágnes is megkapták.

A MEASZ Radnóti Miklós Antirasszista Díjait 2020-ban a következő személyiségek, közösségek kapták meg: 

Auróra Közösségi Ház, 

Brandt Viktor álomszállító,

Csákányi Eszter színművész,

Erdős André nagykövet,

Filippo Giuffriada újságíró,

Gadó János újságíró,

Hegedűs Judit közgazdász-Doug Daniel üzletember, 

Heti Világgazdaság,

Horváth Csaba polgármester,

Inotai András közgazdász,

Karsai László történész,

Kotroczó Róbert hírigazgató RTL Klub,

Kovács Gábor újságíró,

Kronstein István civil szervezeti vezető,

Lengyel László közgazdász,

Lovas Tamás zenész,

Mohácsi János rendező,

Niedermüller Péter polgármester,

Pápai Gábor karikaturista,

Szénási Sándor újságíró.