Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Barabási Albert-László: Aki időt nyer, életet nyer!

Szerző: | 2020. március 20., 05:45 | Belföld

Barabási Albert-László (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lesz második hulláma a koronavírus járványnak – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Barabási Albert-László fizikus, a hálózatelmélet megalapítója.

HIRDETÉS - AIP

A világhírű karriert befutó Bolyai-díjas tudós lapunknak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy „a szimulációk azt mutatják, a karanténok a kiirthatatlan vírusok esetében – és a koronavírus ilyen – érdemben nem változtatják meg a betegek számát, csak eltolják időben a megbetegedéseket. De aki időt nyer, életet nyerhet: ha valakihez egy év múlva jut el a betegség, azt olyan orvosok fogják kezelni, akik már sokkal többet tudnak erről.”

Hozzátette: akkor már tisztább orvosi protokollok lesznek, megbízható tesztek, előbb-utóbb oltóanyag és orvosság is. „Időt kell nyernünk, hogy az eszköztárunk kiépüljön a kezelésekre” – fogalmazott a tudós, aki munkáiban rendszeresen foglalkozik a vírusok terjedésével is.

Barabási Albert-László: A demokrácia megbukott | Magyar Hang

Barabási Albert-László múlt héten drámai erejű bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, melyben arról írt, hogy a laborban február óta tudják, hogy március közepén le fog állni a világ. A Magyar Hang március 20-án megjelent számában olvasható interjúnkban erről is kérdeztük. Ahogy arról is, hogy kik használják az adataikat. Az interjúban szóba kerültek a kevés teszt következményei, és az is, hogy kinek a hibája, hogy Amerikában nincs elég belőlük. Miért van meglepően kevés vírusfertőzött Afrikában? Milyen remények vannak a védekezésre? Mi a véleménye az eddigi lépésekről? Mi várható az elkövetkező hetekben? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes interjúból!

Keresse a legfrissebb, 2020. március 20-án megjelent 12. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És, hogy miről olvashat még a 12. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Barabási Albert-László, hálózatkutatás, járvány, karantén, koronavírus, tudomány


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest