Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Fekete-Győr András felszólította a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a „túlhatalomtörvényt”

Szerző: | 2020. március 22., 15:46 | Belföld, Featured

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-bejegyzést tett közzé vasárnap a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András a Fidesz-kormány által benyújtott „túlhatalomtörvényről” (amely időbeli korlát nélkül felhatalmazást adna a kormánynak a rendkívüli jogrend fenntartására, az Országgyűlés kizárásával). Azt írja, a a Fidesz vissza akar élni a járvány miatt természetesen kijáró a bizalommal.

HIRDETÉS - AIP

A Momentum elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt a kormánynak megadott felhatalmazás nem lehet korlátlan és nem tarthat örökké. „Harminc nap elteltével rendszeresen meg kell vizsgálni, hogy indokolt-e fenntartása. Úgy helyes, ha a válságkezelésre koncentráló kormány teszi a dolgát, de minden hónap elteltével számot ad arról, hogy a megfelelő eszközökkel ruháztuk-e fel, és miként használta azokat. Ez a felhatalmazás nagyon erős, demokrácián túli jogokat ad Orbán Viktor kezébe. Nem használhatja korlátlanul!

HIRDETÉS - AIP

Egy diktátor-törvényt akar elfogadtatni a parlamenttel kedden. Azt akarja, hogy ő dönthesse el, meddig tart a rendkívüli jogrend és ezzel a saját rendkívüli felhatalmazása. Emellett a büntető törvénykönyvet is módosítani akarja, hogy akár három évre börtönbe zárhassa azt, aki kimondja az igazságot arról, hogy az egészségügy évtizedes lemaradása és kifosztása milyen helyzetet teremtett.”

Fekete-Győr András a posztja végén felszólítja az országgyűlési képviselőket – a fideszeseket is –, hogy ne szavazzák meg a törvényt a jelenlegi formában.

A teljes bejegyzést itt olvashatja:

https://www.facebook.com/128573907819549/posts/507802773229992

Címkék: Fekete-Győr András, koronavírus, Momentum, túlhatalomtörvény


Hová tűntek a kilencesek?

Hová tűntek a kilencesek?

Valószínűleg tényleg megsemmisülhetett Caesar egyik kedvenc légiója, csak épp nem akkor és nem ott, ahol azt még ma is sokan hiszik. Régészeti oknyomozás a feliratok nyomán.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest