Hírek kétmillió magyar Samsung telefonra

Hírek kétmillió magyar Samsung telefonra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennyolc új országban, köztük Magyarországon is elindult az Upday - értesült a Média1. Immár harmincnégy európai országban, köztük itthon, magyar nyelven is elérhető a Samsung és az Axel Springer közös, ingyenes hírapplikációja.

Az Upday nevű alkalmazás magyarországi megjelenése különösen hasznos lehet a koronavírus-világjárvány idején, az ugyanis a rendkívüli hírekről képes push üzenetekben diszkréten értesíteni a felhasználót – írja a médiaportál.

Az applikáció testre szabható, így a felhasználható beállítja, milyen jellegű hírek érdeklik és mi az, amire nem kíváncsi. Például akit nem érdekelnek a technológiai vagy éppen sport tematikájú hírek, kikapcsolhatja, hogy ilyen híreket kapjon. A Top-news szekcióban válogatott hírek vannak – ha valaki külföldön él ugyan, de az applikációban átállítja a nyelvet magyarra, akkor a hazai hírek válogatását kapja meg ingyen a telefonjára.

Az alkalmazás legálisan csak Samsung márkájú okostelefonokra érhető el, ezekből – iparági becslések szerint – kétmilliónál is több van Magyarországon. Az Upday a mai modern Samsung-telefonok többségén automatikusan is megtalálható, ha a készülék frissítve van, de aki esetleg valamiért nem találja még a programot, le tudja tölteni a Google Play áruházból.