A NER veszélyhelyzetben is NER: továbbra is diszkriminálják a Magyar Hang olvasóit

A NER veszélyhelyzetben is NER: továbbra is diszkriminálják a Magyar Hang olvasóit

Gál Kristóf alezredes, rendőrségi szóvivő és Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába rendelt el veszélyhelyzetet március 11-én a kormány, és hiába vár együttműködést a hatalom a vele kritikusoktól: van, ami nem változik. Így a rengeteg egymásnak ellentmondó nyilatkozat (terjed a vírus tárgyakon át – nem terjed, jó a maszk – nem kell maszk, ellátták az egészségügyi dolgozókat – most kapnak majd maszkokat, stb.) és a múlhatatlan arrogancia (lásd: Kovács Zoltán) mellett továbbra is diszkriminálják a Magyar Hang szerkesztőségét és lapunk olvasóit.

Kérdéseinkre nem válaszolnak, a lap neve az operatív törzs eddig egyetlen sajtó nélküli sajtótájékoztatóján sem hangozhatott el. Diszkriminálásunkra, negligálásunkra olyan kényesen ügyelnek, hogy vasárnap még az általunk feltárt ügyben sem nevezte meg a rendőrség szóvivője a Magyar Hangot, miközben más, az ügyben kérdéseket küldő orgánumokat felsorolt. A lap főszerkesztőjeként ezért – számos korábbi jelzést követően – levelet írtam az érintettnek, Gál Kristóf alezredesnek, erre választ ezidáig nem kaptam. Álljon most itt az üzenet szövege:

Rengeteg orvos kiesett, az SZTE rektorhelyettese és egy idegsebész is megfertőződött | Magyar Hang

Tisztelt Gál Kristóf Alezredes Úr!

A Magyar Hang munkatársai rengeteget dolgoznak azért, hogy a koronavírussal kapcsolatban a legjobb és leghitelesebb tájékoztatást nyújthassák. Minden nap hűen beszámolunk az operatív törzs sajtótájékoztatóiról, mindig küldünk kérdéseket is. Tájékoztatásul: a Magyar Hang Magyarország második legnagyobb példányszámú közéleti hetilapja, online portálunkat pedig ebben az időszakban napi mintegy 80-140 ezer egyedi látogató olvassa, ez nettó szám, nem veszünk kattintásokat. Ehhez képest kérdéseink sosem hangzanak el a tájékoztatón, miközben számos más orgánum neve, felvetése szerepelhet.

Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg megkeresés érkezik, mi ezért sem bombázzuk Önöket kérdések tucatjaival. Elhallgattatásunk a vasárnapi sajtótájékoztatón odáig fajult, hogy amikor az általunk feltárt és egészében elsőként megírt szegedi ügyet taglalták, még akkor sem hangozhatott el szerkesztőségünk neve. Pedig küldtünk vonatkozó kérdéseket. Ez méltatlan. Akkor is, ha amúgy tisztában vagyunk vele, hogy a kormányzat részéről bojkottálják lapunkat.

Magyar Hang a járvány idején | Magyar Hang

Kérem, legalább most ne a politikai szempontok érvényesüljenek. Lapunknál többen is másfél-két évtizedes, vagy annál is hosszabb újságírói tapasztalattal bírunk, számtalan nehéz helyzetet megéltünk, tudósítottunk a világ legkeményebb konfliktuszónáiból és a hazai katasztrófák helyszíneiről. Számtalan alkalommal kifejezetten korrekt együttműködésben álltunk a hazai hatóságokkal, ilyen szintű diszkriminációra sosem volt példa.

Kérem szíves megértésüket és korrekt eljárásukat.
Köszönettel,

György Zsombor
főszerkesztő

Budapest, 2020. március 22., 15:10