Önkéntes karanténba vonult Trócsányi László

Önkéntes karanténba vonult Trócsányi László

Fotó: Trócsányi László Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Otthonról dolgozik Trócsányi László előző igazságügyi miniszter – erről hétfő délután számolt be a Facebook-oldalán.

Az elmúlt hetekben munkámból kifolyólag olyan környezetben is megfordultam, ahol később egy személynél koronavírusos megbetegedést állapítottak meg, ezért jómagam is kötelezően átestem a teszten, amelynek eredménye negatív lett – írta Trócsányi László.

A Fidesz európai parlamenti képviselője Rovó Lászlóra, a Szegedi Tudományegyetem rektorára utalt, akivel március 15-én együtt koszorúzott, azóta pedig kiderült róla, hogy elkapta a koronavírust.

B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője is ott volt a koszorúzáson. Ő is önkéntes karanténba vonult, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy hétfőn megjelenjen a parlamentben és szavazzon. Ő így nyilatkozott a Magyar Hangnak: – A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt – utalt a parlamentben most zajló koronavírus-törvény vitájára.

https://www.facebook.com/TrocsanyiLaszlo/photos/a.2189742784613240/2485640035023512

Elsőként lapunk írta meg teljes részletességében, hogy Rovó László a közelmúltban tett külföldi útjáról nem vonult karanténba, noha ez kötelező lett volna. Ehelyett visszatért dolgozni a Rektori Hivatalba, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinikára, ahol műtéteket is végzett. Nála akkor csinálták meg a vírustesztet, amikor már a betegség tüneteit produkálta. Tesztje pozitív lett, ezek után a Rektori Hivatal munkatársait karanténba küldték és elkezdték tesztelni mindazokat – egyetemi vezetőket, orvosokat és betegeket –, akikkel Rovó kapcsolatba léphetett. Értesüléseink szerint vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál – mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval,