Újabb biztonsági intézkedésekről döntött a Magyar Posta

Újabb biztonsági intézkedésekről döntött a Magyar Posta

Kibelezett postaláda (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Módosul a postai kiszolgálás, valamint a kézbesítés rendje a járványveszély miatt – közölte a Magyar Posta kedden az MTI-vel. A házi karanténra kijelölt címekre felfüggesztik a személyes kézbesítést, amíg a korlátozás tart. A küldeményeket a karantén ideje alatt a kézbesítési pontokon vehetik át a jogosultak közül azok, akik nem betegek.

Szerdától a postai kiszolgálásban a nyitást követő egy órán keresztül elsőbbséget élveznek a 60 év felettieknek. A telefonos ügyfélszolgálatban átmenetileg kevesebben dolgoznak majd, ezért a Magyar Posta a megerősített online elérhetőségeket ajánlja az ügyfelek számára. Egyúttal javasolják ügyfeleknek azt is, hogy a postai csekkbefizetés helyett használják a Magyar Posta és a Díjnet közös iCsekk alkalmazását, az applikációban a csekkeken lévő QR-kód beolvasásával könnyen és gyorsan befizethetők a csekkek.

A járványveszély miatt bevezetett változásokról a honlapján tájékoztat a Magyar Posta. A vállalatnál korábban bevezetett változásokat itt találja.

Koronavírus: Új várakozási rend a Magyar Postánál | Magyar Hang

Fertőtlenítik a bankjegyeket és védfelszereléssel látják el a kézbesítőket.